KBT

Vi människor och andra levande varelser är designade för överlevnad. Oro och nedstämhet är normala överlevnadsinstinkter, men kan likväl ställa till bekymmer. Om man tycker att oro och nedstämdhet har blivit svårt att hantera och vill ta sig ur den situationen, finns flera hjälpsamma och välbeforskade metoder att tillgå. KBT är en av dessa.

I KBT är fokus här och nu, men förståelsen för tidigare upplevelser och deras konsekvenser är betydelsefulla. Man arbetar med tankar, känslor och beteende. Hemuppgifter förekommer ofta.

Vid överdriven stress och oro kan mindfulness vara ett värdefullt inslag. Läs gärna mer om detta under Nyheter.

Kognitiva triaden

Så tycker våra kunder

När jag kom i kontakt med Ystads Psykologmottagning behövde jag akut hjälp med att hantera all stress i samband med den hotellverksamhet min man och jag driver. Annika mötte mig med humor, hjärta och hjärna och hon är välbalanserad och förtroendeingivande i sin framtoning...

Jeanette Nilsson

Jag har alltid tyckt om att träna och hålla mig i form. Efter en traumatisk förlossning ökade oron vid värme och fysiskt ansträngning. Efter att tillsammans med psykolog ha bearbetat detta och sedan träffat henne på mitt gym för att faktiskt öva på det som är obehagligt, kan jag nu äntligen träna fullt ut igen.

Jessica Almlund

Som försäljningschef med personalansvar blev jag för en tid sedan efter flera omorganisationer rejält utmattad. Jag fick hjälp att sortera och prioritera och mådde med tiden allt bättre. Vi fokuserade även på matvanor som ett prioriterat vardagsområde och som bonus blev jag av med en del vikt.

Carina