IPT – Interpersonell terapi

Vi är våra relationer.

Vilka relationer vi har och hur dessa fungerar när det gäller att tillgodose våra behov är avgörande för hur vi mår. I IPT är fokus på tidigare, nuvarande och önskade relationer. Man jobbar också mycket med förväntningar i relationer och att komma till insikt i hur olika relationer påverkar  måendet och, inte minst, vad man själv kan göra för att för att förbättra relationerna till andra. Ibland kan det vara nödvändigt att sätta punkt i en relation. Kommunikationsövningar och hemuppgifter kring det som är aktuellt är också vanligt.

Metoden är utarbetad för att behandla depression, men kan även användas vid andra tillstånd. Utgångspunkten för uppkomna problem handlar ofta om större livsförändringar, konflikter med andra, medfödd känslighet eller mänskliga förluster (sorg).

Fiske

Så tycker våra kunder

När jag kom i kontakt med Ystads Psykologmottagning behövde jag akut hjälp med att hantera all stress i samband med den hotellverksamhet min man och jag driver. Annika mötte mig med humor, hjärta och hjärna och hon är välbalanserad och förtroendeingivande i sin framtoning...

Jeanette Nilsson

Jag har alltid tyckt om att träna och hålla mig i form. Efter en traumatisk förlossning ökade oron vid värme och fysiskt ansträngning. Efter att tillsammans med psykolog ha bearbetat detta och sedan träffat henne på mitt gym för att faktiskt öva på det som är obehagligt, kan jag nu äntligen träna fullt ut igen.

Jessica Almlund

Som försäljningschef med personalansvar blev jag för en tid sedan efter flera omorganisationer rejält utmattad. Jag fick hjälp att sortera och prioritera och mådde med tiden allt bättre. Vi fokuserade även på matvanor som ett prioriterat vardagsområde och som bonus blev jag av med en del vikt.

Carina